Startmenu:

Startpagina
De praktijk
Contact

Aanmelden
Route
Onze werkwijze

In de media
Links
Veel gestelde vragen
Wanneer logopedie?
Stoornissen
Vacatures
Vergoedingen
Telelogopedie
Logopedie in het Nieuws

 

Afspraak maken:


 

Contactgegevens:


Locatie Nuland:

Schoolstraat 25

5391 AX Nuland

Tel. 073-851 5556

 

Locatie Geffen:

Kloosterstraat 8

5386 AS Geffen

Tel. 073-851 5556

 

Postadres:

Eikenhof 2

5243 RJ Rosmalen

Tel. 073-851 5556

E:info@logopediemaasdonk.nl

 

U vindt ons ook op:


 

 

Veel gestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij neem dan gerust contact op met de praktijk, bij voorkeur via e-mail:info@logopediemaasdonk.nl.
 

Wat doet een logopedist?
Logopedisten onderzoeken en behandelen problemen in de communicatie. Het gaat om schriftelijke, mondelinge en non-verbale problemen, die te maken hebben met de stem, taal, spraak, slikken (eten en drinken), mondgewoonten en het gehoor. Logopedie is een paramedisch beroep en valt onder de zorg. Als paramedicus valt de logopedist onder de wet BIG. Logopedisten werken in een zelfstandige praktijk, in ziekenhuizen of verpleeg- en zorginstellingen.

Hoe lang duurt één behandeling?
Een logopedische behandeling duurt dertig minuten.

Behandelt u ook aan huis?
Een behandeling aan huis is mogelijk, indien de behandelend arts hier een verwijzing voor heeft gegeven. Hiervoor komen mensen in aanmerking die vanwege hun gezondheid niet naar de praktijk kunnen komen.

Hoe is de vergoeding voor logopedie geregeld?
Logopedische begeleiding valt binnen de basisverzekering. Om logopedie vergoed te krijgen moet u een verwijsbrief hebben van uw (huis)arts, specialist, tandarts of orthodontist. Logopedie valt binnen het eigen risico van uw zorgverzekering. Wij adviseren u om uw zorgpolis hierover te raadplegen. Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars en brengt de behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar in rekening.

Hoe waarborgt de logopedist de kwaliteit?
Accreditatie vindt plaats op basis van na- en bijscholing. Van de 160 punten die voor het criterium deskundigheidsbevordering moeten worden behaald, dienen er 40 met geaccrediteerde activiteiten (scholing) behaald te worden. Zie voor meer informatie: www.kwaliteitsregisterparamedici.nl.


Kan ik bij Logopedie Maasdonk als logopediestudent stage lopen?
Het is mogelijk om bij Logopedie Maasdonk stage te lopen. Neem hiervoor contact op met de praktijk.

Wat is de NVLF?
De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) is de beroepsvereniging van logopedisten. Zij stelt zich ondermeer ten doel om de kwaliteit van de logopedie in Nederland te verhogen. Dit resulteert in een scala aan activiteiten. Thema's als specialisatie binnen de logopedie, logopedie en ouderen en vroegtijdige onderkenning worden in werkgroepen nader uitgewerkt. In heel Nederland zijn er kwaliteitskringen waarin logopedisten gezamenlijk werken aan het verbeteren van de kwaliteit van de logopedische zorg.

Wanneer moet mijn kind stoppen met de fopspeen, duimen of vingerzuigen?
Langdurig gebruik van fopspenen, duimen of vingerzuigen verhoogt de kans op het ontstaan van scheefstand van tanden en kiezen en een afwijkende groei van de tandbogen en het gehemelte. Daarnaast zal speenzuigen een afwijkende tongpositie bij het slikken, in rust en problemen bij articuleren bij kinderen veroorzaken.

De beroepsvereniging van logopedisten N.V.L.F. zegt: "Als een kind van 1 jaar nog speent, kijkt een logopedist kritisch naar het gebruik van de fopspeen. Het actief afleren van spenen kan al in de periode dat een kind uit een beker of glas gaat drinken. Rond 9 maanden kun je er al mee beginnen, omdat de zuigbehoefte afneemt. Een fopspeen is dan niet meer nodig. "Als het kind behoefte houdt aan een fopspeen, adviseren wij een matig gebruik, bijvoorbeeld tijdens het slapen gaan.

Wanneer kan ik mijzelf of mijn kind aanmelden bij uw logopediepraktijk?
Om in contact met een logopedist te komen heeft u soms verwijzing van de huisarts of een specialist nodig, de meeste zorgverzekeraars vergoeden ook bij Directe Toegankelijkheid Logopedie. Of uw zorgverzekeraar dat vergoedt, kunt u nagaan bij de zorgverzekeraar of bij de logopedist. De consultatiebureau arts kan niet rechtstreeks verwijzen, dat gaat via de huisarts.
Logopedie wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars en in de nieuwe verzekering zit logopedie voor iedereen in het basispakket.
 

 

Waarom Logopedie Maasdonk

 Kwaliteit en zekerheid

Contactgegevens

 

 

Locatie Nuland
Schoolstraat 25
5391 AX Nuland

Locatie Geffen:
Kloosterstraat 8
5386 AS Geffen

Postadres:
Eikenhof 2
5243 RJ Rosmalen (Kruisstraat)

T: 073 851 5556
E: info@logopediemaasdonk.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014 © Logopedie Maasdonk - All rights Reserved