Startmenu:

Startpagina
De praktijk
Contact

Aanmelden
Route
Onze werkwijze

In de media
Links
Veel gestelde vragen
Wanneer logopedie?
Stoornissen
Vacatures
Vergoedingen
Telelogopedie
Logopedie in het Nieuws

 

Afspraak maken:


 

Contactgegevens:


Locatie Nuland:

Schoolstraat 25

5391 AX Nuland

Tel. 073-851 5556

 

Locatie Geffen:

Kloosterstraat 8

5386 AS Geffen

Tel. 073-851 5556

 

Postadres:

Eikenhof 2

5243 RJ Rosmalen

Tel. 073-851 5556

E:info@logopediemaasdonk.nl

 

U vindt ons ook op:


 

 

Onze werkwijze
Stap 1 - Aanmelding
Wanneer er mogelijk logopedische problemen zijn bij u of uw kind, dan kunt zichzelf of uw kind via deze website, per e-mail of telefonisch bij ons aanmelden. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op voor een intakegesprek.

Stap 2 - Intake- en anamnesegesprek
Na plaatsing volgt een intakegesprek waarbij de persoonsgegevens in ons computersysteem ingevoerd worden en de hulpvraag besproken wordt. Tijdens het intakegesprek, ontvangt u in tweevoud de behandelovereenkomst van Logopedie Maasdonk, deze kunt u dan alleen of samen met de logopedist invullen en ondertekenen. Bij het anamnesegesprek wordt de voorgeschiedenis en de factoren die van belang zijn bij het ontstaan en eventueel in stand houden van het probleem, in kaart gebracht.

Wij verzoeken u bij de eerste afspraak de volgende documenten mee te nemen:
o Verwijsbrief van de huisarts, specialist, tandarts of orthodontist
o Zorgpas
o Geldig identiteitsbewijs

Stap 3 - Onderzoek
Na het intake- en anamnesegesprek volgt een logopedisch onderzoek. De onderzoeksfase kan, afhankelijk van de problematiek, meerdere zittingen in beslag nemen. Na het onderzoek zullen wij in overleg met u de vervolgaanpak bepalen.

Stap 4 - Behandeling
Binnen de praktijk Logopedie Maasdonk wordt uitsluitend op afspraak behandeld. De tijd wordt in overleg met u vastgesteld en is (meestal) een wekelijks vast terugkerend tijdstip. Een andere behandelfrequentie is in overleg mogelijk. Een afspraak bedraagt in totaal 30 minuten, waarvan 25 minuten cliŽntgebonden zijn. De laatste 5 minuten zijn gereserveerd voor het evalueren/nabespreken met de cliŽnt of (een) ouder(s)/verzorger(s).

De duur van de behandelperiode varieert sterk en is afhankelijk van de ernst en de aard van het probleem en de motivatie en inzet van de cliŽnt. De logopedische diagnose met de daaruit voortvloeiende behandeldoelen worden vastgelegd in een behandelplan. In overleg wordt een evaluatietermijn bepaald.

Samenwerking met andere disciplines
Logopedie is maatwerk en de ervaring leert dat een probleem in sommige gevallen een multidisciplinaire aanpak vereist. Om die reden heb ik contact met onder andere collega logopedisten, leerkrachten, intern en/of ambulant begeleiders, artsen en andere (para)medici.
 

 

Waarom Logopedie Maasdonk

 Kwaliteit en zekerheid

Contactgegevens

 

 

Locatie Nuland
Schoolstraat 25
5391 AX Nuland

Locatie Geffen:
Kloosterstraat 8
5386 AS Geffen

Postadres:
Eikenhof 2
5243 RJ Rosmalen (Kruisstraat)

T: 073 851 5556
E: info@logopediemaasdonk.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014 © Logopedie Maasdonk - All rights Reserved